Semaine Mobilite #BeaProudMarketLeader
do, 09/15/2022

Mobiliteit is een zaak van iedereen

Op 16 september 2022 gaat de Week van de Mobiliteit van start. Alternatieve oplossingen zoeken om zich te kunnen verplaatsen is essentieel geworden om de uitdagingen van de klimaatverandering het hoofd te bieden. AlphaCredit is zich bewust van dit probleem en zet zich dagelijks in om zijn ecologische voetafdruk te beperken.

Onze vervoersgewoonten veranderen, en dat is goed, want deze verandering is essentieel om onze koolstofuitstoot te verminderen.

Ook AlphaCredit speelt als maatschappelijke speler een rol en neemt die niet alleen tijdens de Week van de Mobiliteit, maar het hele jaar door ter harte.  "De toegang tot meer verantwoorde en duurzame consumptie bevorderen" is de bestaansreden van de BNP Paribas Fortis Groep en van ons bedrijf. Mobiliteit is een essentieel onderdeel van deze missie.
 

Producten ter bevordering van duurzame mobiliteit

Vandaag biedt AlphaCredit (met name via zijn commercieel merk Cetelem) een specifieke lening "Green Mobility" aan. Hiermee kan men de aanschaf van een (al dan niet elektrische) fiets, een step of een ander elektrisch vervoermiddel, bijvoorbeeld een segway, financieren.

Op die manier wordt groene mobiliteit, die aanzienlijke investeringen kan vergen, makkelijker haalbaar om nieuwe, duurzamere manieren van vervoer te ondersteunen.

Een uitdaging om onze medewerkers aan te moedigen zich anders te verplaatsen

Woon-werkverkeer vertegenwoordigt 20% van alle verplaatsingen in ons land*. Het is dus niet onbelangrijk dat we dat anders gaan aanpakken!

Ter gelegenheid van deze Week van de Mobiliteit moedigt AlphaCredit zijn werknemers dan ook aan om te kiezen voor zachte mobiliteit om naar het werk te komen en, in ruimere zin, voor hun dagelijkse verplaatsingen. De zachte-mobiliteitstrajecten worden geteld en omgezet in donaties die we samen met BNP Paribas Fortis aan de vereniging Fietsbieb zullen schenken. Deze vereniging verstrekt voor een heel lage prijs fietsen aan kinderen van 2 tot 12 jaar, waarbij deze worden ingeruild naarmate het kind groeit. Een goede manier om de jongere generatie kennis te laten maken met zachte mobiliteit!

*Bron: FOD Mobiliteit en Vervoer