Observatoire automobile
di, 05/28/2024

Sinds 1985 biedt L’Observatoire de l’Automobile een verhelderende visie op de evoluties van mobiliteit en consumptiepatronen. Het laatste rapport voor 2024 onthult waardevolle inzichten over de toekomst van de auto op wereldschaal. Met een robuuste methodologie ontcijfert deze wijzer de belangrijkste veranderingen en onderzoekt hij de zorgen van consumenten via internationale studies en gerichte enquêtes.

#NewPartner
ma, 04/22/2024

AlphaCredit, toonaangevend speler op de markt voor consumentenkrediet, heeft onlangs een strategisch partnerschap gesloten met Soco, één van de belangrijkste spelers op de automarkt in Wallonië en Brussel.

AlphaCredit
do, 04/04/2024

AlphaCredit is al enkele jaren bezig met haar transformatie. Dit uit zich onder meer in de invoering van een nieuwe organisatie die in februari 2024 het daglicht zag. En het is precies in deze context dat Maud Delbecque aangesteld is als Transformation Director voor de Benelux. Lees het interview met haar en ontdek wie zij is.

 

AlphaCredit
wo, 02/07/2024

Sinds 1 februari 2024 bekleedt Benoît Dejean de functie van Chief Commercial Officer bij AlphaCredit, een filiaal van BNP Paribas Fortis en marktleider op het vlak van consumentenkredieten in België. Hij volgt hiermee Gaëtan Vercruysse op, die onlangs is gepromoveerd tot CEO. Deze benoeming getuigt van het vertrouwen in Benoît Dejean om de commerciële dimensie van AlphaCredit de komende jaren te leiden.

Cetelem-AlphaCredit-app
do, 11/23/2023

In september vorig jaar kondigden we met veel trots aan dat de Cetelem-AlphaCredit-app werd gelanceerd. In mei vierden we de eerste verjaardag van de mobiele app. Intussen werden er heel wat nieuwigheden toegevoegd om het gebruiksgemak en autonomie bij de klant te optimaliseren.

Cetelem kaart
do, 11/23/2023

De bestaande Cetelem Maestro® kaart wordt vervangen door een Debit Mastercard®, met dezelfde mogelijkheden als de huidige kaart. Voortaan krijgen alle nieuwe Cetelem-klanten, klanten van wie de kaart verloren of verlopen is, een nieuwe Cetelem kaart in hun brievenbus. De nieuwe Cetelem kaart wordt tussen november 2023 en eind 2024 geleidelijk naar alle klanten verstuurd.

Observatoire automobile
ma, 11/06/2023

Een kleine donderslag bij heldere hemel voor de autosector: FEBIAC heeft in samenspraak met zijn leden besloten om geen Autosalon te organiseren in 2024.

AlphaCredit
ma, 11/06/2023

AlphaCredit, de dochteronderneming van BNP Paribas Fortis en leider op het vlak van consumentenkredieten in België, heeft onlangs Gaëtan Vercruysse benoemd tot nieuwe CEO. Hij neemt de fakkel over van Philippe Bézieau, die de afgelopen 4 jaar een sleutelrol heeft gespeeld in de voortdurende groei en het succes van AlphaCredit.

Mobiliteit
ma, 11/06/2023

In 2023 zullen de Belgen nog steeds regelmatig hun auto gebruiken in hun dageliks leven. Zachte mobiliteit wint echter terrein, vooral in steden. Focus op de rol van de auto in mobiliteit in België.

Mobiliteit
vr, 10/27/2023

Tegen 2023 zal bijna de helft van alle Europeanen gebruik maken van zachte mobiliteit, soms alleen en soms als aanvulling op de auto. Maar het gebruik van zachte mobiliteit verschilt sterk van land tot land en van regio tot regio. Hoe zit dat in België?