Good place to work
ma, 09/17/2018

Dit jaar kreeg AlphaCredit opnieuw hulp van jobstudenten. De studenten én hun ouders delen hun ervaringen.

De zomervakantie is het ideale moment om wat levenswijsheden uit te wisselen. Ouders en kinderen delen alvast hun indrukken.

Net als vele andere bedrijven verwelkomt ook AlphaCredit jobstudenten tijdens de zomermaanden.

Voor hen is het de uitgelezen gelegenheid om de arbeidsmarkt te verkennen. En AlphaCredit kan dan weer rekenen op extra hulp. Wij hebben enkele ouders en hun kind geïnterviewd. Ontdek hier wat zij vinden van deze zomerse ervaring.  

Felix, wat is jouw functie?

Ik ben student in de dienst Customer Administration Service. Als student bestaan mijn taken uit de ondersteuning van de vaste medewerkers van het team. Mijn takenpakket is zeer gevarieerd. Ik hou mij onder andere bezig met adreswijzigingen, vervroegde terugbetalingen tot het afsluiten van verzekeringen, enz. Ik heb al eerder voor AlphaCredit gewerkt en mijn verantwoordelijkheden werden nu uitgebreid. Als je goed werk levert krijg je ook meer verantwoordlijkheden in het team.

Wat is er positief aan samenwerken met je mama?

Het grootste pluspunt is dat ik niet alleen ben tijdens mijn treinrit naar het werk. Ik ga ook samen met haar gaan eten ‘s middags en ze betaalt dan ook alles. Ik vind het ook leuk om de verhaaltjes te kunnen volgen aangezien ik nu haar collega’s beter ken.  

Wat is er negatief aan samenwerken met je mama?

Het is echt een leuke ervaring. Maar soms voel ik wel dat ze bang is dat ik geen positieve indruk achterlaat. Dat is af en toe een beetje stresserend voor mij.

Luce, wat is jouw functie?

Ik ben de contactpersoon voor de banking partners in het Decision Team. Ik hou mij vooral bezig met herzieningen, moeilijke dossiers, coaching, beslissingen en ik moet zeker zijn dat iedereen op dezelfde manier werkt. Het is ook belangrijk dat iedereen proactief en commercieel genoeg is.

Wat is er positief aan samenwerken met je zoon?

Ik kan meer tijd met hem spenderen omdat we samen de trein nemen en dan nog goed kunnen lachen. Ik vind het ook leuk dat hij mijn collega’s kent en nu beter begrijpt wat ik elke dag doe.

Wat is er negatief aan samenwerken met je zoon?

Soms voel ik mij verplicht om met hem te gaan eten. Ik wil hem niet alleen laten. Ik kan ook niet meer slapen in de trein omdat hij zoveel praat (grote lach). Ik wil dat hij een goede indruk nalaat, dat verwacht ik ook van mijn team.

Ook Shaena gaat voor de tweede keer bij AlphaCredit komen werken in september.

Shaena, welke functie zal je uitoefenen?

Ik weet nog niet goed welke functie ik zal vervullen, aangezien het de eerste keer is dat ik voor deze dienst werk. Enkele jaren geleden heb ik wel al voor HR gewerkt.

Je zult samenwerken met je moeder. Wat zijn de voordelen?

Ons gezin is erg groot, met 4 kinderen. Ik beschouw dit dus als een kans om meer tijd door te brengen met mijn moeder alleen. 's Middags kunnen we samen lunchen en 's ochtends vertrekken we samen naar het werk.

Wat zijn de nadelen om samen te werken met je moeder?

Het enige nadeel waar ik me zorgen om maak is dat als ik een fout maak, dat gevolgen kan hebben voor mijn moeder.

Marilyn, wat is jouw functie?

Ik werk binnen het communicatieteam voor de dienst Marketing. Ik hou me voornamelijk bezig met Echonet, ontwerp affiches op en organiseer evenementen.

Wat zijn de voordelen om samen te werken met je dochter?

's Ochtends en 's avonds kunnen we samen de trein nemen en 's middags heerlijk lunchen. Het is een kans om elkaar in een andere context te zien dan thuis. En om haar het werk te tonen dat ik doe. Ze studeert kinesitherapie en dus kun je je wel inbeelden dat dit werk iets helemaal anders is. Ik wil haar dus graag de wereld van leningen laten ontdekken.

Wat zijn de nadelen om samen met je dochter te werken?

Voor mij zijn er geen. Ik heb altijd positieve feedback ontvangen over haar werk. Mocht men niet tevreden zijn over haar werk, kan dat eventueel tot problemen leiden, maar verder zijn er geen nadelen. Bovendien werken we niet in dezelfde ruimte, waardoor ze haar autonomie behoudt. Ik zou het niet zo leuk vinden om voortdurend naast elkaar te werken. Ik wil niet dat ze denkt dat ik alles beter weet of haar in de gaten wil houden.