Expertise
ma, 08/28/2017

Vakantie is ook de gelegenheid om levenservaringen te delen. Ouders en kinderen delen met ons hun ervaring.

Net als andere bedrijven werft AlphaCredit studenten aan tijdens de zomerperiode.

Zo leren ze de arbeidsmarkt kennen. En voor AlphaCredit is het de kans om extra medewerkers in te zetten. Wij hebben enkele ouders en hun kind geïnterviewd. U ontdekt hier wat hun indruk is van die ervaring tijdens de zomervakantie.

Antoine, wat is jouw functie?

Ik heb een administratieve functie. Ik beheer de briefwisseling. Ik moet retours controleren en adreswijzigingen verwerken, saldo's naar het OCMW sturen, enz. Ik ontlast het team door zoveel mogelijk briefwisseling te verwerken.  

Wat is er positief aan samenwerken met je mama?

Ik kan op haar terugvallen. Zij geeft me advies en legt uit hoe ik bepaalde dossiers moet behandelen. Maar het grootste pluspunt is dat ik op de trein een dutje kan doen zonder dat ik het risico loop mijn halte voorbij te rijden. Ik weet dat zij mij op tijd zal wakker maken!

Wat is er negatief aan samenwerken met je mama?

Voor mij zijn er alleen maar positieve punten. 

Nathalie, wat is jouw functie?

Ik ben beheerder op de dienst invorderingen. Ik zorg ervoor dat de schulden worden ingevorderd via telefoon, automatische brieven of loonbeslag. Ik beheer verschillende dossiers (openingen, leningen, overnames voertuigen, enz.). Ik beantwoord ook de inkomende en uitgaande oproepen.

Wat is er positief aan samenwerken met je zoon?

Hij beseft nu wat ik elke dag doe en begrijpt beter dat ik soms moe ben als ik 's avonds van het werk thuiskom. Ik werk al 25 jaar bij AlphaCredit. Ik kan hem dus gemakkelijk advies geven als dat nodig is.

Wat is er negatief aan samenwerken met je zoon?

Voor mij zijn er geen negatieve punten. Ik ben erg blij dat ik meer tijd kan spenderen met mijn zoon en dat ik
's middags met hem kan gaan eten.

Pauline, wat is jouw functie?

Ik digitaliseer de erkenningsaanvragen van AlphaCredit. Ik moet zoveel mogelijk dossiers inscannen zodat ze gemakkelijker geraadpleegd kunnen worden. Bovendien neemt op die manier de papierberg af en kunnen de dossiers niet verloren gaan door bijv. brand. Scanners hebben voor mij geen geheimen meer!

Wat is er positief aan samenwerken met je mama?

Ik moet niet helemaal alleen van en naar het werk en ik ben blij dat ik iemand ken die een antwoord weet op mijn praktische vragen.

Wat is er negatief aan samenwerken met je mama?

Ik zou het echt niet weten! Ik ben heel tevreden.

Chrystèle, wat is jouw functie?

Binnen de Directie Marketing sta ik in voor de opvolging van het productengamma van AlphaCredit (kaarten, leningen en verzekeringen), van ontwerp tot verkoop, en van het beheer van de documenten (contracten, brieven ...) voor alle business.

Wat is er positief aan samenwerken met je dochter?

Ik zie haar nu vaker want we gaan samen naar het werk en 's middags lunchen we samen.

Wat is er negatief aan samenwerken met je dochter?

Voor mij zijn er geen negatieve punten. Ik krijg alleen maar complimenten en we kunnen werk en privéleven goed van elkaar scheiden. Wij hebben afgesproken om niet te zeggen wat er overdag gebeurt, zij zegt wat ze gedaan heeft en dat is alles. Zodra we uit de lift stappen, wordt er niet meer over het werk gesproken en op weg naar huis zingen we!

Loïc, wat is jouw functie?

Ik inventariseer al het informaticamaterieel, zoals Wyses, software, koptelefoons. Ik help bij het stockbeheer en geef een exacte beschrijving van alles wat er binnen- en buitengaat. Ik heb dit jaar ook stage mogen lopen bij AlphaCredit. Voor mijn eindwerk heb ik aan een planningsinstrument voor informaticaprojecten gewerkt. Stages en deze studentenjob bieden een fantastische kans om mijn toekomstig vak te leren.

Wat is er positief aan samenwerken met je papa?

Ik ga binnenkort mijn rijexamen afleggen en het is de perfecte gelegenheid om elke dag te oefenen op weg naar het station. 's Middags ga ik ook samen met mijn vader eten en het feit dat ik een contactpersoon heb, stelt me ook gerust.

Wat is er negatief aan samenwerken met je papa?

Wij hebben het vaak over het werk en dat heeft dikwijls een negatieve weerslag op ons privéleven.

Jean-Luc, wat is jouw functie?                                   

Mijn functie bestaat uit 2 luiken. Zo heb ik allereerst een ondersteunende rol voor de helpdesk. Ik analyseer de meest complexe gevallen en zorg voor oplossingen. Naast mijn ondersteunende rol ontwikkel ik ook infrastructuren voor nieuwe applicaties.

Wat is er positief aan samenwerken met je zoon?

Als vader ben ik gerustgesteld, want ik weet dat mijn zoon in goede handen is. Het doet altijd deugd als je positieve feedback krijgt van collega's. Ik ken zijn functie en ik kan hem ook advies geven.

Wat is er negatief aan samenwerken met je zoon?

Hij is altijd in mijn buurt. Haha. Grapje, want eigenlijk is het wel heel leuk, maar soms wil ik na het werk graag wat rusten op de trein en Loïc kan het niet laten om over het werk te praten.