AlphaCredit
do, 04/04/2024

Maud Delbecque benoemd tot Transformation Director voor de Benelux

AlphaCredit is al enkele jaren bezig met zijn transformatie. Dit uit zich onder meer in de invoering van een nieuwe organisatie die in februari 2024 het daglicht zag. En het is precies in deze context dat Maud Delbecque aangesteld is als Transformation Director voor de Benelux. Lees het interview met haar en ontdek wie zij is.
 

Schets ons jouw loopbaan in enkele woorden.

Ik startte mijn loopbaan in 2000 bij BNP Paribas Fortis en werd marketingdirecteur voor de kredietproducten. Pas nadien heb ik mijn carrière verlegd naar het domein van de transformatie. In 2019 ben ik bij AlphaCredit aan de slag gegaan als verantwoordelijke voor de projectportefeuille binnen IT en dan ben ik Transformation Director voor de Benelux geworden.

Op welke persoonlijke ervaring is de keuze voor dit domein gebaseerd? 

Eerst en vooral een degelijke ervaring in productmarketing om de markt te begrijpen en te beseffen hoe belangrijk het is om te luisteren naar onze klanten en partners. Ten tweede het streven naar vereenvoudiging en efficiëntie in mijn werk.

Wat zijn de concrete voordelen van het integreren van Agility in het bedrijf?

Dat laat ons toe om sneller waarde te leveren aan onze klanten, maar hierdoor hoeven we ons ook niet te richten op grote projecten die over meerdere jaren lopen en die aan het einde van het proces niet echt beantwoorden aan de behoeften van onze klanten. Kortom, klanten die tevredener zijn en een kortere 'time to market'! Daarbij komt het voornemen om IT en de business dichter bij elkaar te brengen, maar ook om de silo's tussen de verschillende departementen te verminderen. Ten slotte heeft Agility een zeer belangrijke menselijke dimensie. De contacten tussen de collega's bevorderen en transparantie stimuleren, dat zijn ook concrete voordelen van Agility.

Wat zijn de sleutelelementen voor een geslaagde transformatie? 

Weten waarom het bedrijf wil transformeren en doelstellingen hebben. Omringd zijn door gemotiveerde collega's en experts in de verschillende materies.

Hoe de collega's betrekken bij de transformatie van het bedrijf?

Het sleutelwoord is: communiceren en nog meer communiceren. Zowel over wat werkt, maar ook over wat we hebben geprobeerd en wat we hebben moeten aanpassen.

Hoe pas jij als Transformation Director de principes van Agility toe in je dagelijkse werk?

Ik leg mijn prioriteiten vast, ik communiceer en werk zoveel mogelijk samen met mijn collega's. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!

Hoe zou je in drie woorden jouw aanpak als leader omschrijven?

Als leader probeer ik naar mijn collega's te luisteren, transparant te handelen en op hun expertise te vertrouwen.

Op welke drie belangrijke kwaliteiten kun je steunen om onvoorziene situaties in je dagelijkse werk het hoofd te bieden?

Veerkracht, moed en een goede dosis optimisme!

Wat zijn jouw ingrediënten voor een geslaagde werkdag?

Een goede werksfeer, successen om te vieren en projecten die vorderen.

Wat is jouw manier om na een werkdag te 'deconnecteren'?

Ik ga een eindje lopen en ik hou van koken en lezen.

Bedankt Maud Delbecque!