AlphaCredit
ma, 11/06/2023

Gaëtan Vercruysse, nieuwe CEO van AlphaCredit

AlphaCredit, de dochteronderneming van BNP Paribas Fortis en leider op het vlak van consumentenkredieten in België, heeft onlangs Gaëtan Vercruysse benoemd tot nieuwe CEO. Hij neemt de fakkel over van Philippe Bézieau, die de afgelopen 4 jaar een sleutelrol heeft gespeeld in de voortdurende groei en het succes van AlphaCredit.

Gaëtan Vercruysse, actief sinds 2011, heeft zijn nieuwe rol als CEO op 1 oktober 2023 opgenomen.

Gaëtan heeft een schat aan ervaring in de internationale mobiliteitsmarkt, waaronder drie jaar in Azië, een aantal buitenlandse opdrachten binnen de BNP Personal Finance Group en meest recentelijk als Chief Commercial Officer bij AlphaCredit.

Bart Vervenne, CEO BNP Paribas Personal Finance Benelux Region: 
"Dankzij zijn ervaring in het vak en zijn grondige kennis van de behoeften van onze klanten en partners ben ik ervan overtuigd dat Gaëtan deze nieuwe uitdaging met succes zal verwezenlijken.
Ik werk al meer dan 10 jaar met hem samen en zijn vaardigheden en visie geven me vertrouwen in de toekomst van AlphaCredit. Ik wens Gaëtan veel succes met zijn nieuwe functie als CEO."   

Absolute focus op de belangen van klanten en partners

AlphaCredit belichaamt een stimulerende, eerlijke en inclusieve omgeving die elke medewerker inspireert. Klantgerichtheid, luisteren naar partners en hen helpen met hun uitdagingen blijven de hoekstenen van het bedrijf en zijn teams. Gaëtan streeft er net als het bedrijf naar om klanten en partners te ondersteunen bij de overgang naar nieuwe consumentengewoonten, zoals e-commerce, de energietransitie en nieuwe vormen van mobiliteit.

Toegang tot verantwoord krediet voor zoveel mogelijk mensen: een topprioriteit

Ten behoeve van haar klanten en partners doet AlphaCredit er alles aan om de toegang tot meer verantwoorde en duurzame consumptie te vergemakkelijken. In de overtuiging dat verantwoorde consumptie een sleutelelement is in het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het verkleinen van onze ecologische voetafdruk, is het de missie van de onderneming om duurzame oplossingen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken en meer inclusieve financiering te bevorderen, ook voor haar economisch meer kwetsbare klanten, om zo op grotere schaal een positieve impact te hebben op de samenleving.

Hij gaat deze nieuwe uitdaging dan ook met veel enthousiasme aan, samen met teams die gemotiveerd zijn door hetzelfde verlangen om klanten en partners een uitmuntende service te bieden.