#InternationalWomensday
do, 03/09/2023

Een vrouw in een mannenwereld: maak kennis met Yolandé

Yolandé Visser is IT Regional Manager (CIO Benelux) en een inspirerende vrouw in de IT- en financiële sector.

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag gisteren, deelde ze met ons haar ervaring als vrouw en haar perspectief op gendergelijkheid.

Wat waren je grootste uitdagingen als vrouw in je positie?

Ik zou niet kunnen zeggen dat ik specifieke uitdagingen heb omdat ik een vrouw ben. Ik heb specifieke vaardigheden verworven. Ik hou van uitdagingen en ik zie dit als een sterkte. Zo ben ik in mijn carrière verder gegroeid.

Heb je een vrouwelijk rolmodel naar wie je opkijkt?

Ik heb geen specifiek rolmodel. Ik heb een hoge waardering en bewondering voor iedereen die een fulltime uitdagende functie heeft (vooral als het op een niveau is dat veeleisender is) en een goede balans heeft tussen privé en werk. Dus mijn waardering gaat naar de echtgenoten, partners, families en vrienden die vrouwen zoals ik ondersteunen. Zonder deze steun zou ik dat niet kunnen!

Waarom is het van belang om meer vrouwen aan de top te krijgen?

Voor mij mag dit geen doel op zich zijn. Ik denk echter dat een divers team (geslacht, leeftijd, enz.) ervoor zorgt dat we bredere perspectieven krijgen en toegang hebben tot zo veel meer ervaringen en vaardigheden om ervoor te zorgen dat een team succesvoller kan werken.

Kan je ons meer vertellen over het European Women Payments Network-evenement dat je hebt bijgewoond?

Een van mijn beste vrienden en ook een zeer succesvolle vrouw, Liesl Bebb McKay, is medegastvrouw van dit evenement. Het onderwerp is belangrijk voor mij. Het is ook een kans om andere vrouwen met dezelfde interesse te ontmoeten, deel uit te maken van een gemeenschap, inzichtelijke gesprekken te voeren en mijn netwerken te verdiepen. Het EWPN zal dit jaar 8 bijeenkomsten organiseren met inspirerende sprekers, interactieve reflectiesessies en natuurlijk wat plezier!