Create Engagement
vr, 08/30/2019

De War for Talent bereikt een nieuw hoogtepunt! Net daarom heeft AlphaCredit een nieuw programma gelanceerd ter ontplooiing van onze talenten en hen vooral toekomstperspectief te bieden in onze organisatie.

Wist u dat AlphaCredit 10 jaar geleden 247 medewerkers tewerkstelde en vandaag 482?  Dit is een groei van ons personeelsbestand van 95%! Een prachtig bewijs dat AlphaCredit blijft evolueren en zijn plaats als marktleider dik verdient. Maar vooral ook iets dat we moeten koesteren.

Langetermijnvisie

Logisch dus dat wij al onze talenten aan boord willen houden. Daarom voeren we al enkele jaren een specifiek “retentiebeleid”, met acties die iedereen nu al vertrouwd in de oren klinken.

  • Het hele jaar lang organiseren we diverse well-being-acties met aandacht voor alle aspecten van ons welzijn
  • Het salarispakket is flexibel gemaakt in de vorm van een cafetaria plan om te voldoen aan ieders behoeftes en met elk jaar bijkomende nieuwe voordelen
  • Een complete reeks specifieke opleidingen en trainingen worden jaarlijks georganiseerd om optimaal in te spelen op de behoeften van de afdelingen en de ontplooiing van onze medewerkers

Het laatste nieuws? 

Het nieuwste initiatief dat van start is gegaan is het STAR Programma (Support our Talents for Amazing Results). De bedoeling van dit 18 maanden durende programma is om onze talenten volop te ontwikkelen en klaar te stomen voor de uitdagingen van de toekomst. 

Tijdens een “blended-learning” traject (coaching, experimenteel leren, creëren van zelfinzichten in leiderschapsvaardigheden, projectbegeleiding, klassikale trainingen…..) worden de deelnemers gestimuleerd om zichzelf te overtreffen. Daarna zullen zij hun nieuwe verworvenheden kunnen gebruiken bij de diverse strategische en multidisciplinaire projecten waar zij binnen AlphaCredit aan werken. 

Dit is een nieuwe, belangrijke stap voor de betrokkenheid van onze medewerkers en de transformatie van onze onderneming.

Ten slotte is er ook een Talent & Career Committee opgericht. In het kader hiervan komt onze directie elk kwartaal bijeen om onze strategie op het vlak van carrièremanagement te bespreken, de interne mobiliteit te promoten en de ontwikkeling van al onze medewerkers op te volgen.