AlphaCredit
wo, 02/07/2024

Benoît Dejean neemt het over als Chief Commercial Officer

Sinds 1 februari 2024 bekleedt Benoît Dejean de functie van Chief Commercial Officer bij AlphaCredit, een filiaal van BNP Paribas Fortis en marktleider op het vlak van consumentenkredieten in België. Hij volgt hiermee Gaëtan Vercruysse op, die onlangs is gepromoveerd tot CEO. Deze benoeming getuigt van het vertrouwen in Benoît Dejean om de commerciële dimensie van AlphaCredit de komende jaren te leiden.

Benoît Dejean is sinds 2017 in dienst bij AlphaCredit. Hij was verantwoordelijk als Directeur van de business line Mobility voordat hij op 1 februari 2024 aantrad als Chief Commercial Officer.

Na het opdoen van ervaring in financiële audit in Frankrijk, trad hij toe tot een grote autofabrikant, waar hij verschillende functies bekleedde binnen de financiële en commerciële afdelingen. Zijn laatste rol als financieel directeur van een commerciële filiaal bracht hem in 2006 naar België, waar hij sindsdien woont. Hij leidde een groep autodealers namens een Belgisch familiebedrijf voordat hij bij AlphaCredit kwam als Head of Automotive Financial Services, verantwoordelijk voor autofinanciering.

Een bedrijf dat zich volledig inzet voor het bedienen van klanten en partners

In een streven naar voortdurende innovatie en verbetering van de kwaliteit van dienstverlening, plaatst Benoît Dejean de tevredenheid van klanten en partners centraal in de prioriteiten van AlphaCredit. Deze waarden zijn verankerd in de raison d’être dat het bedrijf en de gehele BNP Paribas Groep nastreven: toegang bieden tot een verantwoordelijkere en duurzamere consumptie voor een breed publiek, met behoud en verdediging van de langetermijnbelangen van klanten. Deze inzet vormt een voortdurende uitdaging en een garantie voor het langetermijnsucces van AlphaCredit en de partners die hen vertrouwen schenken.

De mens als centrale waarde

Erkennend dat AlphaCredit fundamenteel gebouwd is op individuele verhalen van succes en persoonlijke groei binnen een discrete economische sector, merkt hij op dat het bedrijf het principe van "Gelukkig leven, laten we in stilte leven" omarmt. Het bedrijf geeft er natuurlijk de voorkeur aan om zijn partners in de schijnwerpers te zetten terwijl het zich in hun dienst stelt. Deze bescheidenheid, gecombineerd met de kwaliteit van de menselijke relaties binnen AlphaCredit, vertegenwoordigt een kernwaarde die Benoît Dejean zich verplicht om te behouden.

Innovatie, drijvende kracht achter onze transformatie

Terwijl hij trouw blijft aan het DNA van AlphaCredit, benadrukt onze nieuwe Chief Commercial Officer het belang van het ontwikkelen van hoogwaardige producten die voldoen aan de behoeften van partners op basis van efficiënte operationele processen, wat de concurrentiepositie van AlphaCredit waarborgt. “Het gaat er voor ons om de operationele efficiëntie, die de historische kracht van AlphaCredit is, te combineren met nieuwe digitale verkoopmethoden en de producten die onze klanten en partners verlangen.”

De komst van Benoît Dejean als Chief Commercial Officer markeert het begin van een boeiend en dynamisch hoofdstuk voor AlphaCredit. Zijn inspirerend leiderschap en vastberadenheid om nieuwe hoogten te bereiken, zijn sterke indicatoren van zijn onwankelbare toewijding aan uitmuntendheid en innovatie binnen het bedrijf.

“Ik kijk ernaar uit om Benoît bij ons directiecomité te verwelkomen. Na 6 jaar van nauwe en effectieve samenwerking, ben ik er zeker van dat zijn professionele vaardigheden en menselijke kwaliteiten belangrijke troeven zullen zijn voor de toekomstige ontwikkeling van AlphaCredit”
- Gaëtan Vercruysse, CEO van AlphaCredit.