Be a proud market leader
vr, 09/18/2020

AlphaCredit zet zich in voor groene mobiliteit.

Elektrische fietsen, hybride en elektrische wagens zijn al lang geen modegril meer. Voor heel wat Belgen zijn ze tegenwoordig een vast onderdeel van hun dagelijkse leven. Hun populariteit neemt al enkele jaren toe en de coronacrisis heeft deze dynamiek alleen maar versterkt. Dit jaar is de Week van de Mobiliteit, die plaatsvindt van 16 t.e.m. 22 september, dan ook de ideale gelegenheid om even stil te staan bij deze nieuwe vervoermiddelen en hun impact op AlphaCredit.

Belgen kiezen voor alternatieve vervoermiddelen.

Files, overvolle trams, de trein die alweer te laat is... Dit zijn maar enkele voorbeelden van problemen die het geduld van de Belgen elke dag opnieuw op de proef stellen. Heel wat pendelaars hebben daarom besloten om autonomer naar het werk te gaan en kiezen voor een alternatief vervoermiddel. Ook de ecologische voetafdruk is voor heel wat mensen een reden om zich op een milieuvriendelijkere manier te verplaatsen.

Hoe draagt AlphaCredit zijn steentje bij aan een groenere mobiliteit?

AlphaCredit reikt met veel trots verschillende oplossingen aan om duurzame projecten te financieren.  Ook wij willen een groenere mobiliteit stimuleren en daarom lanceren we verschillende projecten om de overstap op deze nieuwe trends te vergemakkelijken. Klanten lijken dit te waarderen en het aantal aanvragen voor leningen voor hybride en elektrische wagens en elektrische fietsen bij AlphaCredit is de voorbije vier jaar met 44 % toegenomen. De grote koploper van 2020 is zonder enige twijfel de elektrische fiets, met 73 % meer aanvragen dan in 2019.

Ook intern hebben we verschillende initiatieven opgezet voor onze medewerkers. Zo kunnen zij rechtstreeks hun steentje bijdragen dankzij de fietsvergoeding van AlphaCredit. Per kilometer die ze tussen hun woonplaats en het kantoor afleggen, krijgen ze elke maand een vergoeding. Het is een extra bijdrage die ons geloof in een duurzame toekomst bevestigt.

En jij, hoe wil jij je in de toekomst verplaatsen?