Client satisfaction
do, 03/30/2017

3200 commerciële medewerkers FSMA-gecertifieerd via AlphaCredit!

Eind 2015 werd een nieuwe wet van kracht die bepaalt dat alle handelszaken die consumentenkredieten aanbieden, ingeschreven moeten zijn bij de FSMA, de Belgische instantie die toezicht houdt op de financiële markten, en dat de verkopers een examen moeten afleggen om erkend te worden voor de verkoop van leningen. De bedoeling hiervan is de consument te beschermen en de verkoop van kredieten in handelszaken professioneler te organiseren.

Voor de handelaars is dit nogal ingrijpend en de kosten van de examens zijn bovendien hoog. Daarom heeft AlphaCredit een project ontwikkeld om hen hierbij te helpen.

Om te beginnen werden er in het hele land informatiemeetings georganiseerd om onze partners uitleg te geven over de wet en de maatregelen die zij moeten nemen.

Na een akkoord met de FSMA hebben onze teams van Wheels en Retail vervolgens een proces geïmplementeerd dat de certifiëring van de verkopers goedkoper maakt. Via een specifieke website kunnen deze zich inschrijven voor een cursus en het examen afleggen. Dit hele proces wordt door AlphaCredit beheerd op verschillende plaatsen in het land. Wij zullen deze service blijven aanbieden. De FSMA-certifiëring is als het ware een soort rijbewijs. De verkoper kan het zijn leven lang gebruiken en iedere nieuwe verkoper die een krediet aanbiedt, moet gecertifieerd zijn.

Alle verkopers die onze cursussen met succes hebben gevolgd: hartelijk gefeliciteerd! Jullie hebben een mooie gezamenlijke inspanning geleverd om te helpen de sector van het consumentenkrediet ethisch steeds  verantwoorder te maken.

De certifiëringen en de eraan voorafgaande examens moeten in orde zijn voor 1 mei 2017. Aarzel dus niet om onze commerciële teams te contacteren als u nog vragen hebt.